Frisse asperge-rijstsalade

Recept: frisse asperge-rijstsalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g wilde rijst-Basmati mix RiceMeUp
  • 2 bussels witte (geschild) of groene asperges
  • 2 bussels waterkers
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Zwarte peper en fleur de sel

Aan de slag:

  1. Spoel de rijst met water.
     
  2. Giet 2 koppen water per 1 kop rijst in een kookpot of rijstkoker. Laat de rijst zo’n 20 minuten koken.
     
  3. Kook in een andere pot 2/3e van de hoeveelheid asperges: wanneer het water kookt voeg je de asperges en zout toe, laat twee minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen.
     
  4. Snij nog is 1/3e van de asperges in de lengte doormidden, smeer in met olijfolie en gril enkele minuten op de BBQ of in de grillpan.
     
  5. Snij de gekookte asperges in grove stukken en meng met de waterkers onder de afgekoelde rijst.
     
  6. Kruid met fleur de sel, zwarte peper, een stevige scheut olijfolie en een klein scheutje citroensap.
     
  7. Dresseer de salade op het bord en werk af met nog wat extra waterkers en de gegrilde asperges.
     

Lekker bij:
De BBQ, pijlinktvis, zeebaars/goudbrasem citrus, zalm of lamsvlees.