Recept: frisse aspergesalade

Ingrediënten (4 pers.):

  • 1 kg geschilde witte asperges
  • 100 g lamsoor (niet in het seizoen? Vervang door waterkers, sla…)
  • Een handje platte peterselie
  • Arbequina-olijfolie
  • Balsabamo
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Kook 1/3e van de asperges: wanneer het water kookt voeg je de asperges en zout toe, laat twee minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen.
     
  2. Snij 1/3e van de asperges in de lengte doormidden, smeer in met de olijfolie en gril enkele minuten op de barbecue.
     
  3. Snij 1/3e van de rauwe asperges, samen met de gekookte en gegrilde asperges, in grove stukken.
     
  4. Meng de asperges met de lamsoor en een handje platte peterselie.
     
  5. Kruid met fleur de sel, zwarte peper, een stevige scheut olijfolie en een klein scheutje Balsabamo.
     
  6. Dresseer de salade op het bord en werk af met nog wat extra lamsoor en peterselie.

Ingrediënten

Voeg Waterkers toe aan favorieten
Waterkers
Waterkers 150 gr 240/stuk € 16,00 / kg
Waterkers
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 3150/stuk € 31,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Voeg Balsabamo azijn toe aan favorieten
Balsabamo azijn
Balsabamo azijn 250 ml 1990/stuk € 79,60 / l
Balsabamo azijn
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland