Gegrilde groene asperges met ansjovisboter en Parmigiano-Reggiano

Gegrilde groene asperges met ansjovisboter en Parmigiano-Reggiano.

Ingrediënten:

  • 800 gr. groene asperges 
  • 6 ansjovisfilets, grof gehakt 
  • 1 eetl. fijngesnipperde bladpeterselie 
  • 150 gr. ongezouten hoeveboter van Baliehof
  • Sap van een halve citroen 
  • 50 gr. Parmigiano-Reggiano, in schilfers 

Zo ga je te werk:

  1. Laat de boter zacht worden in een pannetje op een zacht vuur.
     
  2. Meng er met een vork de grof gehakte ansjovisfilets het citroensap en de bladpeterselie onder.
     
  3. Blancheer de groene asperges, dep ze droog en wrijf ze in met wat olijfolie.
     
  4. Laat een grillpan goed heet worden en grill vervolgens de asperges.
     
  5. Serveer de asperges met de ansjovisboter en werk af met schilfers van Parmigiano-Reggiano.