Gentse waterzooi met witte pens

Recept: Gentse waterzooi met witte pens

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 witte pensen
  • 4 wortelen
  • 2 preistengels
  • 4 stengels selder
  • 1 kg krielaardappelen
  • Room (2,5 dl)
  • 1 ei
  • 4 potten groentefond
  • Verse dragon
  • Verse peterselie

Aan de slag:

  1. Snij alle groenten (selder, prei, wortelen) in julienne, de krielaardappelen snij je in twee gelijke helften.
     
  2. Stoof ze aan in wat boter, laat de witte pensen even meestoven en haal ze dan uit de kom en zet apart.
     
  3. Voeg 1 liter groentefond toe en laat het geheel een 20-tal min. verder garen.
    Als de aardappelen bijna gaar zijn, voeg je wat room en de verse dragon toe.
    Laat alles opnieuw verder pruttelen op een laag vuurtje.
     
  4. Ondertussen hak je de peterselie fijn.
     
  5. Maak een liaison, hiervoor meng je het eigeel én de overgebleven room in een kommetje.
    Vlak voor het serveren voeg je die toe aan de waterzooi.
    De pensen mogen nu ook nog wat mee garen.
    Proef even en kruid af met peper en zout.
     
  6. Serveer in een diep bord, werk af met verse peterselie en beetje dragon.