Gevuld gevogelte bereiden

Gevulde kalkoen van bij CRU.

Kalkoen of kalkoenfiletgebraad?

Beide zijn gevuld met onze eigen mengeling van pistache, ui, paddenstoelen, peterselie, truffelsap, cognac, en zuiver kalkoen- en varkensgehakt. 

  • Gevuld kalkoenfiletgebraad: makkelijk te versnijden in porties, goed voor 4 personen. 
  • Gevulde hele kalkoen: ontbeend, weegt ongeveer 3,5 kg per stuk, goed voor 6 à 8 personen.

 

 

Bak- en braadtijden

Gevuld kalkoenfiletgebraad 

Kerntemperatuur: 75 °C

  1. Kleur aan in de pan en kruid met peper en zout.
     
  2. Laat nadien ± 45 min. verder garen in een voorverwarmde oven van 180 °C en overgiet regelmatig met het braadvocht.
     
  3. Haal het gebraad uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten alvorens het aan te snijden.
     

Gevulde kalkoen 

Kerntemperatuur: 75 °C

  1. Laat de kalkoen in een voorverwarmde oven garen op de rug in 2 gaartijden: eerst 30 min. op 220 °C, daarna ± 2 uur (tot correcte kerntemperatuur) op 180 °C.
     
  2. Dek tijdens de tweede gaartijd (180 °C) de kalkoen wel af met aluminiumfolie.
     
  3. Overgiet regelmatig met braadvocht.
     
  4. Haal het gebraad uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten alvorens het aan te snijden.