Hertenkalf met een feestelijke notenkorst

Recept: hertenkalf filet met notenkorst.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 800 g hertenkalffilet
  • 75 g gepelde amandelen
  • 75 g hoeveboter + extra voor het bakken
  • 3 à 5 eetl. sterke CRU-mosterd
  • Handje bladpeterselie
  • 100 g paneermeel (uit je voorraadkast thuis)
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1.  Haal het vlees een uurtje voor bereiding uit de koelkast en dep droog.
     
  2.  Mix in een blender het paneermeel, de amandelen, de bladpeterselie, de hoeveboter en peper en zout en giet het mengsel over in een kom.
     
  3.  Wrijf de hertenkalffilet(s) in met de CRU-mosterd.
     
  4.  Leg het vlees in een ovenschaal, bedek de bovenkant van het vlees met de notenmengeling en duw aan.
     
  5.  Plaats een 20-tal min. in een oven van 180 °C tot de kerntemperatuur van 55 °C (rosé) bereikt is.
     
  6.  Zet eventueel nog kort de grill aan voor een goudbruine korst.

 

Lekker met:
Gratin dauphinois en de CRU-paddenstoelenmix.