Hertenkalf met guanciale en met kastanje gevulde witloof

Recept: hertenkalf met guanciale en met kastanje gevulde witloof.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 500 g Hertenkalffilet (125 g per pers.)
  • 8 fijne sneetjes guanciale
  • 4 witloofstronken
  • 1 pakje gekookte kastanjes
  • 1 potje Demi Glace Belfond
  • 1 potje veenbessensaus Pipaillon
  • 4 vastkokende aardappelen

Aan de slag: 

  1. Gaar de witloofstronken 30 min. in de oven op 180 °C.
     
  2. Schil de aardappelen en snij ze in ronde plakjes van 2 à 3 cm.
    Gaar deze in een dikke laag boter op laag vuur (± 25 min. aan 80°C, de boter mag niet koken).
     
  3. Maak ondertussen de witloofvulling: pureer de kastanjes en vul de witloofstronken met het kastanjemengsel.
     
  4. Snij de hertenkalffilet in 4 stukken, omwikkel elk stuk met twee sneetjes guanciale.
    Zet in een ovenschotel en bedek met aluminiumfolie.
    Zet vervolgens 15 minuten in de oven op 68 °C.
    Schroei de filets nadien, vlak voor het serveren, toe in beure noisette.
     
  5. Meng de veenbessensaus met de demi glace en laat op een laag vuur warm worden.