Hummus

Met tahini en kikkererwten en nog enkele ingrediënten maak je op 10 minuten een smeuïge hummus.


Hummus met brood.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 bokaal kikkererwten El Navarrico 
  • 2 eetlepels tahin van Stavros Floros 
  • 1 teentje knoflook 
  • Sap van ½ citroen 
  • 5 eetl. Extra Virgin Ladopetra olijfolie 
  • Snuifje gemalen zwarte peper 
  • Snuifje Fleur de sel Trikalinos 
  • Gerookt paprikapoeder ‘Las Hermanas’ zacht of pikant 

Aan de slag: 

  1. Giet de kikkererwten af.
     
  2. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap, olie, peper en zout in een blender.
     
  3. Maal in enkele seconden fijn.
     
  4. Werk af met een beetje paprikapoeder en een scheutje olijfolie.

Hummus als apero

  • Als dip met grissini.
  • Als dip met rauwe groentjes, zoals komkommer, paprika, wortelen ...
  • Grill enkele plakken aubergine, bestrijk met hummus en rol dicht.
  • Neem enkele plakken komkommer, bestrijk met hummus en rol dicht.
    Werk af met een tapenade van paprika van Naoumidis.
     

Hummus als hoofdgerecht

  • Smeer een dikke laag hummus op een snee CRU-brood en werk af met sneetjes chorizo.
  • Bak een stukje kip en smeer hierna in met hummus.
  • Vul een portobello met hummus en feta.
    Laat nog 2-tal minuten grillen in de oven
  • Kook pasta, meng er hummus onder en enkele kerstomaten.
    Roer alles goed onder elkaar.
  • Bak een stukje zalm en serveer met hummus.