Inspiratie met onze huisgemaakte mayonaise

In onze keuken maken we onze mayonaise volledig zelf, op ambachtelijke wijze.
We maken gebruik van eieren, CRU-mosterd, een beetje natuurazijn, zwarte peper, zout en koolzaadolie.
Er komen dus geen bewaarmiddelen of smaakversterkers aan te pas.
En dat proef je! 

Met onze huisgemaakte mayonaise maken we ook zelf onze kip-, vlees-, vis- en aardappelsalade.
En thuis is het dé saus bij uitstek bij frietjes.
Ga je graag zelf aan de slag?
Hieronder enkele recepten! 

Mayonaise uit de eigen keuken van CRU

Zwarte lookdip   

Ingrediënten:

  • Zwarte look
  • CRU-Mayonaise
  • Rauwe groentjes

Aan de slag:

  1. Plet enkele teentjes zwarte look fijn en meng onder de mayonaise.
     
  2. Serveer als dip met rauwe groentjes. 

   

Kreeftenmayonaise   

Ingrediënten:

  • 500 g mayonaise    
  • 40 g blauwe kreeftenolie    
  • 1 g gerookt paprikapoeder    
  • 15 g pomodori pelati

Aan de slag:

  1. Mix alle ingrediënten tot een glad geheel. 
     

Heerlijk als dipsaus bij zeevruchten, om je vingers bij af te likken!

Aardappelsalade   

Ingrediënten voor vier personen:

  • 600 g aardappelen
  • 150 g CRU-mayonaise
  • 45 g pijpajuin, fijngesneden
  • Witte wijnazijn (uit eigen voorraadkast)
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Snij 600 g aardappelen met schil in gelijke stukken en kook gaar.
     
  2. Meng met 150 g CRU-mayonaise en 45 g fijngesneden pijpajuin.
     
  3. Kruid naar smaak met (1 tot 1,5 eetlepel) witte wijnazijn, peper en zout. 

Eiersalade   

Ingrediënten: 

  • 2 hardgekookte hoeve-eieren
  • CRU-mayonaise
  • Pijpajuin, fijngensneden
  • CRU-brood
  • Gerookte Schotse zalm
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Snij twee hardgekookte eieren in grove stukken.
     
  2. Meng met drie eetlepels mayonaise en een beetje fijngesneden pijpajuin.
     
  3. Kruid naar smaak met peper en zout.
     
  4. Serveer op een snee geroosterd CRU-brood en werk af met wat gerookte zalm. 

Paprikamayonaise   

Ingrediënten:

  • Gerookt paprikapoeder
  • CRU-mayonaise

Aan de slag:

  1. Een alternatief als dipsaus: voeg wat paprikapoeder toe aan de mayonaise.
     

Een aparte, pittige smaak!