Penne all’amatriciana

Recept: penne all’amatriciana.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g penne rigate van Paolo Petrilli
  • 1 bokaal pomodori pelati
  •  500 g guanciale
  •  50 g Parmigiano Reggiano
  •  2 uien
  •  2 teentjes look
  •  Een snuifje Las Hermanas-paprikapoeder (picante)
  •  Oregano
  •  Twee handjes rucola of 1 bakje CRU fire mix

Aan de slag:

  1. Snij het zwoerd van de guanciale en snij in blokjes. Bak het vlees licht krokant in een pan (geen extra vetstof nodig).
     
  2. Snij de ui in fijne halve ringen, pers de look en voeg ze toe aan het vlees. Kruid met het paprikapoeder en laat kort meestoven.
     
  3. Voeg vervolgens de tomaten toe en kruid naar smaak met de oregano, peper en zout. Laat het geheel zacht pruttelen tot de saus ingedikt is.
     
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar (hou een beetje kookvocht apart). Schep de pasta en een beetje kookvocht nadien bij de saus en meng onder elkaar.
     
  5. Werk af met wat rucola of de fire mix en geraspte Parmigiano Reggiano.