4 x kaas op de barbecue

Ook kaasliefhebbers komen aan hun trekken tijdens het bbq seizoen! Hier alvast enkele inspiratietips op een rij.


1. Camembert met rozemarijn

Ingrediënten: 

  • Camembert de Normandie BBQ/ovenklaar

Aan de slag: 

  1. Haal de kaas uit het doosje en verwijder het papier.
     
  2. Maak in het doosje een mandje met aluminiumfolie en leg de kaas er terug in.
     
  3. Zet nu het doosje met de kaas op de barbecue en laat ongeveer een halfuurtje langzaam smelten.

2. Verse geitenkaas met spek 

Ingrediënten: 

  • Verse geitenkaas met spek
  • Honing
  • Arbequina-olijfolie

Aan de slag: 

  1. Grill op de bbq tot het spek mooi knapperig is.
     
  2. Werk af met honing en Arbequina olijfolie.

 

3. Papillot van mozarella of burratina

Ingrediënten: 

  • Mozzarella of burratina
  • Kerstomaten
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Rozemarijn

Aan de slag: 

  1. Maak een papillot van mozzarella of burratina met tomaatjes, zwarte peper, fleur de sel en rozemarijn.
     
  2. Grill 5 tot 10 minuutjes op de barbecue

4. Papillot van feta

Ingrediënten: 

  • Feta
  • Ladopetra-olijfolie
  • Oregano
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

Ook feta kan perfect in een papillot op de bbq.

  1. Werk af met olijfolie, oregano peper en zout.
     
  2. Grill 5 tot 10 minuten.