Kip met couscous en hummus

Recept: kip met couscous en hummus.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

  • 800 g hoevekipfilet
  • 300 g handgerolde couscous
  • 400 g hummus met ovengroenten 
  • Verse platte peterselie
  • Griekse Ladopetra olijfolie
  • Raz el hanout du Roy

Aan de slag:

  1. Breng 1,5 liter samen met 4 el olijfolie en 1 el ras el hanout aan de kook.
     
  2. Voeg de couscous toe en laat 10 à 15 min. koken tot ze beetgaar is.
     
  3. Giet af, voeg nog een beetje olijfolie toe en roer voorzichtig.
     
  4. Meng er wat gehakte peterselie onder.
     
  5. Snij de kipfilets in reepjes, kruid met een mengeling van olijfolie, peper, zout en 2 mespuntjes gerookt paprikapoeder. Bak de kippenreepjes in de pan.
     
  6. Serveer de couscous warm of koud samen met de kippenreepjes en een schep hummus. Werk af met wat verse peterselie.

 

Wijntip:
Riesling Altengarten van Mann