Klassieke Waldorf salade

Een salade, New Yorks van oorsprong, die al sinds de 19de eeuw een ode aan de veggiekeuken is. 

Klassiek met Waldorf salade appel selder noten rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 groene of witte selder
  • 2 appelen
  • 60 g rozijnen
  • 100 g hazel- of walnoten 

Voor de vinaigrette:

  • 4 eetlepels verse CRU mayonaise
  • 1 kleine eetlepel sterke CRU mosterd
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zeezout. 

Aan de slag: 

  1. Laat de rozijnen minstens een half uur weken in lauw water.
     
  2. Snijd de stengels van de selder en was zeer grondig.
    Snijd met een fijnschiller de ribbeltjes weg van de buitenzijde van de stengels (daar zitten storende draden in). 
    Versnijd vervolgens in niet te kleine stukjes.
     
  3. Schil de appelen en snijd in stevige blokjes.
     
  4. Besprenkel de appel met een beetje citroensap om verkleuring te  vermijden.
     
  5. Meng de appel met de selder.
     
  6. Hak de noten grof en doe ze bij de salade.
     
  7. Laat de rozijnen uitlekken en doe bij de salade.
     
  8. Meng de mayonaise met mosterd en citroensap.
     
  9. Peper en zout lichtjes.
     
  10. Meng de mayonaise met de groenten en serveer.