Kreeft met zelfgemaakte kruidenboter

Feestelijk recept: kreeft met zelfgemaakte kruidenboter

Ingrediënten:

  • Voorgegaarde kreeft (reken 1/2 per persoon)
  • Ongezouten hoeveboter van Sioen
  • Verse groene kruiden naar keuze (peterselie, bieslook, dille, salie,...)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Een scheutje citroensap
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Wijntip: Sapientia sauvignon

 

Aan de slag: 

De kruidenboter

  1. Laat 1 klontje ongezouten Sioen-hoeveboter op kamertemperatuur komen.
     
  2. Hak ondertussen verse groene kruiden (naar keuze: peterselie, bieslook, dille, salie, …) fijn.
     
  3. Snij een sjalot en een teentje look heel fijn en stoof aan tot wanneer glazig.
     
  4. Mix vervolgens de sjalot en look (in een blender of met de staafmixer) samen met een scheutje citroensap.
     
  5. Meng ten slotte de gemixte sjalot en look met de boter en de fijngehakte kruiden tot een homogene massa en kruid af met peper en zout.
     
  6. Rol op in vershoudfolie tot een worstje (of leg vershoudfolie in een doosje en stort daar je boter in uit).
     
  7. Bewaar in de koelkast en snij de gewenste porties af.
     

De kreeft

  1. Kies voor de voorgegaarde kreeft en reken ½ kreeft per persoon.
     
  2. Verwarm kort in de oven (180 °C)  of gril op de BBQ met een klontje kruidenboter op elke helft.
     
  3. Is de boter gesmolten? Dan is de kreeft klaar!