Lauwe aardappelsalade, groene kool en zalm

Aan salades met vis kan makkelijk een herfstige toets gegeven worden. Dat maakt ze trouwens niet minder lekker… 

Lauwe aardappelsalade, groene kool en zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1/4e groene kool (savooikool)
  • 1 ui
  • 200 g paddenstoelenmix
  • 400 g zalmfilet
  • Olijfolie

   Voor de vinaigrette

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • ½ citroen
  • Peper en zeezout

Aan de slag:   

  1. Snijd de ui in reepjes.        
     
  2. Verwijder de buitenste blaren van de kool.
    Snijd de kool in grove stukken.    
     
  3. Zet een pot gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
    Doe de kool in de pot en laat 3 minuten koken zonder deksel.
    Giet af en spoel de groente onder koud water tot volledige afkoeling.
    Laat uitdruipen.    
     
  4. Kook de krieltjes gaar in gezouten water.    
     
  5. Bak ondertussen de paddenstoelenmix in wat olijfolie in een hete pan.
    Peper de champignons, maar zout ze pas nadat ze drie minuten gebakken werden op hoog vuur.    
     
  6. Zet een andere pan op het vuur en laat er olijfolie warm in worden.
    Bak de gepeperde en gezouten zalmfilets gedurende 3 minuten langs elke kant.    
     
  7. Giet dan de krieltjes af. Snijd elk aardappeltje in twee.
    Doe in een grote kom.
    Voeg ui, paddenstoelen en de kool toe.
    Trek de gebakken zalm in stukken en leg bij de salade.    
     
  8. Meng olijfolie, mosterd, een beetje citroensap, peper en zout.
    Giet over de lauwe salade en meng even voorzichtig.
    Werk af met gehakte peterselie en/of dille.