Lauwe aardappelsalade met warmoes en zalm

Recept: lauwe aardappelsalade met warmoes en zalm

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 400 g Schotse zalmfilet 
  • 500 g krieltjes of vastkokende aardappelen 
  • ½ warmoes 
  • 200 g paddenstoelenmix 
  • 1 ui 
  • Olijfolie 
  • Boter 

Voor de dressing:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. mosterd
  • Een halve citroen
  • Peper en zeezout 
  • Peterselie ter afwerking

Aan de slag: 

  1. Snij de ui in reepjes.
     
  2. Snij de warmoes in grove stukken, stoof aan in wat boter en laat afkoelen.
     
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
     
  4. Bak de paddenstoelenmix in wat olijfolie gedurende 3 min. op hoog vuur.
    Kruid met peper en zout.
     
  5. Bak de gepeperde en gezouten zalmfilets gedurende 3 min. langs elke kant in olijfolie.
     
  6. Giet de krieltjes af en snij in twee.
    Doe in een grote kom.
    Voeg ui, paddenstoelen en de kool toe.
     
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing, giet over de lauwe salade en meng voorzichtig.
     
  8. Trek de gebakken zalm in stukken en leg bij de salade.
     
  9. Werk de salade af met gehakte peterselie.
     

Tip:
Zijn de kolen zoals savooikool, cavolo nero, pontoise kool, … in het seizoen?
Dan kan je die warmoes perfect vervangen door één van deze!