Maak je eigen taart

Heerlijke huisgemaakte appeltaart taart fruit

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 verse hoeve-eitjes
  • Volle melk van Baliehof
  • 1 vanillestokje
  • Fruit van het seizoen
  • (riet)suiker 
  • Maïszetmeel (uit je voorraadkast)

Aan de slag:    

Bladerdeeg:

  1. Bak het bladerdeeg blind (met behulp van bv. bakparels) in een vorm - 1 grote of verschillende kleintjes - gedurende 15 minuten op 190 °C.
     
  2. Laat afkoelen. 
     

Crème Patissière:

  1. Snijd 1/4e vanillestokje open en haal de zaadjes eruit.    
     
  2. Breng in een pannetje 100 g (riet)suiker, een halve liter melk en een 1/4de vanillestokje met de zaadjes aan de kook.    
     
  3. Meng in een andere kom 45 g maïszetmeel en 4 eierdooiers glad.   
     
  4. Net voordat de melk kookt, haal je het vanillestokje uit de melk.
    Voeg nu een klein beetje melk bij het mengsel van maïszetmeel en dooiers en roer glad.    
     
  5. Wanneer de melk kookt, voeg dan het koude mengsel toe aan de pan en laat enkele minuten indikken.    
     
  6. Giet de crème in een kom, dek af en laat een nachtje afkoelen in de koelkast.    
     
  7. Nadat de bodem en crème afgekoeld zijn, kan je de taart samenstellen: giet de crème op de bodem en versier naar hartenlust met vers seizoensfruit.    
     

Tip:
Wil je nog verder gaan? 
Maak dan een crème prise zoals in onze bakkerij.
Vertrek van 500 g crème pâtissière en voeg een opgeklopt mengsel toe van 400 g room van Baliehof en 50 g (bloem)suiker (totdat het mengsel nog half lopend is).

Tip:
Bedek de afgekoelde bladerdeegbodem met een heel dun laagje gesmolten chocolade, zo blijft het deeg lekker krokant en zeg nu zelf: chocolade smaakt altijd.