Stoofpotje van lenghaas

Recept: stoofpotje van lenghaas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,2 kg lenghaas
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 stengel prei
  • 1 sjalot
  • Enkele takjes Provençaalse kruidenmix (1 takje per soort)
  • Sioen-hoeveboter (gezouten indien gewenst)
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml Baliehof-room
  • 1 potje visfumet van Belfond
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Snij de wortel, de selder, de prei en de sjalot in blokjes.
     
  2. Stoof de groenten samen met de Provençaalse kruidenmix (ingebonden met keukentouw) aan in de hoeveboter en blus met de witte wijn en visfumet.
     
  3. Laat een 20-tal minuutjes sudderen op laag vuur.
     
  4. Voeg de room toe en laat het geheel inkoken tot gewenste dikte.
     
  5. Bak de lenghaas in kleine mootjes kort aan in een aparte pan (± 1 minuut langs beide kanten).
     
  6. Is de saus klaar? Voeg op het einde de lenghaas toe tot die gaar is.
     
  7. Kruid af naar smaak met peper en zout.
     

Lekker met:

  • Gekookt aardappeltje, aardappelpuree of pasta
  • Witte wijn: Fiano Zensa van domein ‘Zensa’