Roodbaars met knolselder en amandelpesto

Recept: roodbaars met knolselder en amandelpesto.

Ingrediënten voor  4 personen: 

  • 800 g roodbaarshaas (200 g per pers.)
  • 1 knolselder (van ± 800 g)
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 20 g amandelen
  • 20 g geraspte Parmigiano Reggiano
  • Melk
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Wijntip: Catarrato lucido Nostru

Aan de slag: 

De grove pesto:

  1. Rooster de amandelen in een pannetje, hak/mix ze fijn en meng ze met de geraspte Parmigiano Reggiano, een goede scheut olijfolie, peper en zout.
     
  2. Verwarm de oven op 200 °C en snij de helft van de knolselder in stevige parten.
     
  3. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
     
  4. Gril ze een 20-tal min. tot ze wat bruin kleuren.
     
  5. Prik met een vork om de gaartijd te checken.

 

De knolselderpuree:

  1. Kook de aardappelen met de overige knolselder in licht gezouten water gaar.
     
  2. Stamp de puree met nootmuskaat, peper, zout en een scheut melk en een klontje boter tot een gladde massa.
     
  3. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn, bak je de vis 3 à 4 min. aan elke kant.

 

Afwerking:

  • Dresseer de borden. Strijk een flinke lepel puree uit, leg daarop de vis en vergezel van een partje of 2 knolselder.
     
  • Werk af met enkele toefjes van de grove pesto en een takje waterkers.