Salade geitenkaas

Recept: salade met geitenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 8 verse geitenkaasjes met spek
  • Een handje Piëmontese hazelnoten
  • Een handje sla van het seizoen (of een mengeling) per pers.
  • 2 avocado’s
  • Scheutje citroensap
  • Verse groene kruiden van het moment (bv. bladpeterselie, tijm, …)
  • 1 eetl. balsabamo
  • 4 eetl. olijfolie
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Was en droog de sla, scheur indien nodig in stukken en verdeel over de borden.
     
  2. Snij de avocado’s in plakjes en besprenkel met citroensap.
     
  3. Bak de geitenkaasjes in spek op zacht vuur in de pan.
     
  4. Rooster de hazelnoten in een droge pan op een zacht vuurtje tot ze lichtbruin kleuren.
     
  5. Verdeel de avocado en geitenkaasjes over de salade.
     
  6. Meng voor de vinaigrette de balsabamo met peper en fleur de sel en voeg tijdens het roeren stelselmatig de olijfolie toe. Roer glad. Meng er de fijngehakte groene kruiden door.
     
  7. Werk de salade af met de vinaigrette en de geroosterde hazelnoten.
     
  8. Serveer met knapperige CRU-baguette.

 

Om te drinken: 

  • Kult waterkefir gember-rozemarijn.