Salade met grondwitloof en grijze garnalen

Brussels grondwitloof beschikt over een unieke, lekkere bitterheid.
Die smaak ondersteunt de verfijnde zilte smaak van onze Noordzee garnalen en geeft er nog meer body aan.
Fruit en kaas geven frisheid en een smeuïg nootachtig en zout mondgevoel. 

Salade met grondwitloof en grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 kropjes Brussels witloof uit volle grond
  • 200 g grijze Noorzeegarnalen
  • 2 appelen
  • 200 g comté Mélodiekaas
  • 100 g sla

Voor de vinaigrette:

  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel balsabamo azijn
  • ½ citroen
  • Peper en zeezout 

Aan de slag: 

  1. Snijd het witloof in stukjes en besprenkel met een paar druppels citroensap.
     
  2. Snijd de appelen in blokjes en besprenkel met wat citroensap.
     
  3. Snijd de comtékaas in blokjes en houd apart.
     
  4. Was de veldsla grondig, zwier droog en verwijder de worteltjes. 
     
  5. Leg de veldsla in een saladière.
     
  6. Strooi witloof, appelen, garnalen en kaas erover uit. 
     
  7. Meng olijfolie, balsabamo, een paar druppels citroensap, peper en zeezout.
    Overgiet de salade met deze vinaigrette.
     
  8. Werk eventueel af met wat fijngehakte tuinkruiden.

Smakelijk!