Skrei met risotto en paddenstoelen

Skrei met risotto en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 stukken Skreihaas
  • 250 g paddenstoelenmix
  • 200 g acquerello-rijst
  • 900 ml Belfond-gevolgeltefond
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 sjalot
  • Hoeveboter
  • 65 g Grana Padano (gemalen)
  • Bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Versnij de paddenstoelenmix en bak ze in een pan met olijfolie samen met een half fijngesneden sjalotje en twee eetlepels fijngesnipperde bladpeterselie. Kruid met peper en zout en zet opzij. 
     
  2. Bak een fijngesneden halve ui in olijfolie.
     
  3. Voeg de Acquerello-rijst toe en bak glazig.
     
  4. Blus met een half glas witte wijn.
     
  5. Voeg de Belfond-gevogeltefond toe en laat al roerend een twintigtal minuten koken. 
     
  6. Laat de risotto enkele minuten afgedekt rusten.
     
  7. Meng er vervolgens 2 eetlepels ongezouten hoeveboter, gemalen Grana Padano, de gebakken paddenstoelen en nog een eetlepel peterselie onder. Kruid naar smaak met peper en zout. 
     
  8. Kruid de skreihaas met peper en zout en bak ze eerst een drietal minuten op vel en vervolgens een minuutje op de andere kant in twee eetlepels boter in de pan.
     
  9. Plaats in een ovenschotel met het vel naar boven en laat een tiental minuten verder garen in de oven op 200 °C. 
     
  10. Schep de risotto uit op een bord en schik er skrei bij.