Zalm met rode biet en een citrusvinaigrette

Recept: zalm met rode biet en een citrusvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 320 g Schotse zalmfilet (80 g per pers.)
  • 1 ovengebakken rode biet
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 1 citroen
  • 1 pakje Cru red mix (jonge slascheuten)
  • 1 eetl. Cru-mosterd
  • Ladopetra-olijfolie
  • Zwarte peper en fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Snij de helft van elke citrusvrucht ‘à vif’ (mooie partjes zonder schil) en pers de andere helft uit.
    Vang ook het sap van de ovengebakken rode biet op wanneer je deze pelt.

  2. Laat de stukken zalm marineren in het sap van de rode biet en citrus, samen met fleur de sel.
    Dit kan perfect op voorhand, laat ± 3 uur rusten in de koelkast.
     
  3. Maak een vinaigrette van het citrussap, een beetje mosterd en olijfolie.
     
  4. Snij de zalm in sneetjes en dresseer op een bord met de citruspartjes en de frisse vinaigrette.
    Werk af met enkele blaadjes Cru red mix.