Aberdeen (black) angus rund.

Bij CRU hebben we ook vers vlees van aberdeen (black) angus. Partner Good Meat selecteert de runderen voor CRU.  

Dit sterke runderras graast in haar natuurlijke biotoop: op de flanken van de Ierse heuvels. Hoe hoger de grasvelden gelegen zijn, hoe ijler en zuiverder de lucht. Bovendien groeien er op die hoogte ook veel verschillende kruidachtige gewassen en dat resulteert in een krachtige smaak van het vlees. Wist je dat veel kruiden zelfs een geneeskrachtige werking hebben? Hoe meer de runderen daarvan eten, hoe sterker hun immuunsysteem wordt.

Het aberdeen angusras is oorspronkelijk een Schots ras, ontstaan in de streek rond Aberdeen. Het zwartkleurige ras wordt echter al meer dan 150 jaar in Ierland gekweekt. Dit ras kan op een natuurlijke manier kalven, zonder keizersnede.

De kwaliteit van het vlees is uitzonderlijk: fijndradig en dus mals, mooi gemarmerd (wat vet tussen de spieren of intramusculair vet), een diepe rode kleur en een intense smaak. Ook na het bakken blijft het vlees mals en sappig. 

Klaarmaken  

Verwarm het vlees een klein uurtje voor in de oven op 50 °C. Bak het daarna 3 minuten langs elke kant in goede hoeveboter en laat even arroseren: schep tijdens het bakken verschillende keren braadvocht uit de pan over het vlees.