Amalficitroenen, beschikbaar in al onze CRU-markten.

In de baai rond het Italiaanse stadje Amalfi zie je ze overal: Amalficitroenen of sfusato amalfitano.
Je herkent de citroenen aan hun dikke gerimpelde schil en langwerpige vorm met puntig topje bovenaan.    

Ook het vruchtvlees is iets zachter van smaak dan dat van andere citroenen.
De variëteit dankt haar specifieke smaak, textuur en olie in de schil aan het  microklimaat en de vruchtbare grond van de Amalfikust: de lucht stroomt door de valleien die worden begrensd door de bergen en de zee.
De citroenen genieten dan ook van een beschermde oorsprongsbenaming of IGP.

Net zoals alle vruchten bij CRU, worden de citroenen pas geplukt wanneer ze optimaal rijp zijn.


  

De Amalficitroenen worden uiteraard biologisch geteeld, dat is een van de voorwaarden voor dit IGP-label en belangrijk omdat vooral de schil van deze variëteit populair is…
Toch is ook het  vruchtvlees heerlijk : zo zoet, dat je de vrucht zo kan eten of verwerken in salades.
Daarnaast kan je de schil ook gebruiken als smaakmaker in gintonic, cake, sorbet of om te konfijten. 

De dikke aromatische schil van de Amalficitroen ‘prima fioritura’ (eerste oogst) is ideaal voor het maken van limoncello.
Dit Italiaans digestief heeft een fruitige zoete smaak, die toch voldoende frisheid bevat. 

Maak zelf Limoncello met ons recept