De grissini bij CRU hebben een grillige vorm, ze worden immers helemaal met de hand gemaakt. Ze zijn afkomstig uit de kleine bakkerij ‘Dal Forno dei Fratelli Cravero’ in het centrum van Barolo in Piëmonte. De familie Cravero heeft jarenlange ervaring met het grissini ‘trekken’ en werkt met respect voor de traditie.

Het deeg bestaat uit bloem, water, gist, extra vierge olijfolie en zeezout. De fijne biobloem wordt gemalen door Molino Sobrino uit een dorpje uit de buurt.

’s Ochtends kneden ze de ingrediënten en vervolgens krijgt het deeg vier uur de tijd om te rijzen. Daarna worden de stengels met de hand gerold: ze snijden het deeg in kleine cilinders en trekken behendig aan de uiteinden. Dankzij het rijzen is het deeg elastisch en zacht.

Tot slot worden de grissini gedurende 20 minuutjes afgebakken in de oven. Het resultaat zijn luchtige grissini met een volle smaak en krokante structuur. En geen enkele stengel is dezelfde…

Een sneetje rauwe ham, gerookte zalm of carpaccio rond een grissini draaien, maakt het geheel tot een erg lekker en simpel hapje. Je kan er uiteraard ook stukjes af breken. Zo worden de grissini handige dragers van allerhande dipsauzen als tapenade, guacamole of hummus.

Voeg Grissini Classici dei Fratelli Cravero toe aan favorieten
Grissini Classici dei Fratelli Cravero
Grissini Classici dei Fratelli Cravero 250 gr 650/stuk € 26,00 / kg
Grissini Classici dei Fratelli Cravero