Deze volle, fruitige rode wijn wordt met liefde gemaakt in Mittelburgenland, Oostenrijk door het domein Bauer Pöltl. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1990 en wordt momenteel gerund door Daniel en zijn vrouw Kati. Het is zeer belangrijk voor hen om de biologische gang van zaken te respecteren. Ze gaan namelijk bijen, vlinders en vogels aantrekken door extra beplanting in de wijngaard aan te brengen. Vervolgens is het zeer belangrijk voor hen dat de wijn rustig kan verouderen in de kelder. Beginnend met alle druiven in eiken tonnen te gaan bewaren. Deze houtlagering is er enkel om de wijn subtiel te begeleiden. Tijdens het proces gaan ze ook zo weinig mogelijk ingrepen doen, zodat de wijn een duidelijke vertaling is van de druif en zijn terroir.

Deze blaufrankisch van Bauer Pöltl heeft een mooie kersenrode kleur en aroma’s van donkere kersen, pruimen en blauwe bes ondersteund door een peperige kruidigheid en andere specerijen.  Dit is een aromatische, volle, ronde wijn met zachte tannine en een mooie fruitigheid.

Je kan deze wijn perfect drinken bij een stukje lamsvlees, een mooi stuk gegrild rood vlees en zelfs bij een meer pittig gerecht.  Je serveert hem dan ook het best aan een temperatuur van 16°C.

Wanneer je deze wijn drinkt komt je terecht in een alpenweide tijdens de lente met veel bloemen en kruiden.

Voeg Blaufränkisch DAC Bauer Poltl Daniel toe aan favorieten
Blaufränkisch DAC Bauer Poltl Daniel
Blaufränkisch DAC Bauer Poltl Daniel 750 ml 1320/fles € 17,60 / l
Blaufränkisch DAC Bauer Poltl Daniel