Bouvardia.

Met een bouvardia haal je mooie, kleine bloemetjes in huis met een intense kleurenpracht. Het is van nature een struik met oranjerode bloem die groeit in het warme klimaat van Midden- en Zuid-Amerika. Vooral in Mexico tref je ze aan.

 De vorm van de bloem is uniek: het zijn mooi vierkante knopjes, waarvan er elke dag wel een paar openbloeien tot het hele bloemscherm in volle glorie staat. Ideaal als hoofdrolspeler van een levendig boeket, maar ook als aanvulling die wel 14 dagen in de vaas kan bloeien.

Onze bouvardia’s komen van Vreeken Bouvardia, een Nederlands familiebedrijf vlak bij Amsterdam. Als teler van de vierde generatie verzorgt Jaap Vreeken samen met vader Krijn al bijna 30 jaar veelzijdige bouvardia’s. Dankzij hun vakmanschap en passie voor de bloem, weten ze de perfecte teeltomstandigheden te creëren. Resultaat: een dikke, stevige steel, een hard blad, een groot bloemscherm en een optimale houdbaarheid.

Verzorgingstips:    

  • Snij een stukje van de steel, verwijder de onderste bladeren (eventueel iets meer) en zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel.  
  • Bouvardia’s drinken heel veel water, omdat de bladeren veel verdampen. Zorg ervoor dat er altijd genoeg water in de vaas staat.  
  • Zet ze op een beschermde plaats, dus niet in de tocht, bij de verwarming of in de zon.