Rood, orangje, wit of zelfs net-niet-zwart, het maakt niet uit: met een bosje tulpen haal je het lentegevoel meteen in huis.Het seizoen loopt van november tot mei, maar vanaf januari zijn ze reeds op hun best.
Onze tulpen zijn dit jaar afkomstig van maar liefst drie verschillende partners:

  • Kwekerij De Baerdemaeker uit Asse België
  • Kwekerij Hurtekant uit Wingene België
  • Kwekerij CoastTulip uit Nederland 

 

 

 Maar waarom drie partners?

We werken samen met drie partners zodat we elke week onze CRU-kwaliteit kunnen garanderen.
Elke partner kweekt de tulpen uit volle grond. Daarnaast werken ze alle drie op een ambachtelijke wijze met respect voor de natuur.

Onze partners stomen de grond en verhitten die tot 90 graden, zodat alle ziektes en schimmels ver. Dit is de ideale basis voor een goed groeiproces. Verder komen er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. De tulpen worden van oktober tot begin december buiten in de vollegrond geplant, waardoor de tulpen optimaal kunnen wortelen. De bloemen worden vervolgens vanaf januari tot en met mei geoogst.

We bestellen elke keer op basis van kwaliteit en versheid. Daarom kijken we week op week welke partner het meest voldoet aan deze factoren. Zo hebben wij de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende partners zodat wij jou elke week opnieuw de hoogste kwaliteit tulpen kunnen aanbieden!