In onze markten vind je altijd puur en dagvers vlees terug in de toog van de beenhouwerij.
Maar wat gebeurt eigenlijk achter de schermen?
Onze beenhouwers in Gent vertellen … 

Viande fraîche chaque jour, découpée par nos professionnels.

Om 7 uur ’s ochtends … Het vlees van onze partners wordt geleverd

Zodra de chauffeur toekomt, rept iemand zich naar buiten om alles zo snel mogelijk in koeling te brengen. Een deel wordt verplaatst naar de koelcel bij ons atelier. De grote ruggen gaan in de frigokast die je ziet vanop de markt. Makkelijk om van hieruit alles te versnijden.

Rond 8 uur … Voorbereiding ‘kleine keuken’

Elke dag maken wij 12 verse bereidingen zoals américain, péparé, kalfsgehakt, worst, chipolata, merguez, lamsburger, …
Ook maken we de kruidenmengelingen klaar op basis van het CRU-recept die zorgen voor dat tikkeltje meer aan onze bereidingen.

Dagelijks vind je verse bereidingen in onze beenhouwerij.
Dagelijks vind je vers gemaakte schotels in onze beenhouwerij.

Vanaf een uur of 9…. Dagverse meeneemgerechten

Een deel van onze meeneemgerechten worden aangeleverd door de centrale keuken. De andere gerechten bereiden we voor op de markt de dag zelf: carpaccio, vitello tonnato, belegde boterhammen en onze kip aan ’t spit. Zo hoort het bij CRU: dagvers!

Om 11 uur … De geur van kip aan ’t spit

Bijna middag, tijd om onze kippen op het spit te steken. Met de kipkruidensamenstelling van CRU gaat de kip zo’n 2 uurtjes op ’t spit. Heerlijk die lekkere geur die zich verspreidt! Dagelijks te verkrijgen en een echte topper in het weekend.

Vers gebakken kip aan't spit van bij CRU.
Vers vlees in de toog van beenhouwerij CRU Gent.

Op de middag … Climax van de dag: een toog vol puur vlees! 

Rond de middag vind je onze toog zo goed als vol, één voor één CRU-waardige stukjes vlees. Buitengewoon mals en sappig, zonder veel kruiden, smaakverbeteraars of bewaarmiddelen. Gewoon een eenvoudig en puur product in al zijn rijkdom!

Beleving bij onze klanten

Na een tijdje kennen de klanten ons en omgekeerd, dat schept een band. Fantastisch om te zien hoe de kennis van het vakmanschap van de beenhouwerij en de culinaire passie van de klant bij ons aan de toog samenkomen.

Beenhouwer Frank uit CRU Gent.
Vers vlees van bij CRU.

13 uur … Het echte vakmanschap van een beenhouwer

Bij CRU willen we de traditie van de stiel terug tot leven brengen: Versnijden, uitbenen, afwerken, … doen we zelf. Zo heb je als beenhouwer een beter gevoel met je product. Eenmaal het ‘kleine vlees’ is bereid, versnijden we het ‘groot’ vlees zoals onze runderen of varkens.

 

Tussendoor … Aanvullen toog

Wat tijd tussendoor? Dan vullen we onze toog aan voor mensen die snel een keuze willen maken. Bepaalde producten komen aan in grote portie van onze collega's in Overijse en verdelen wij in kleinere hoeveelheden.

 

Huisgemaakte lasagne van CRU.
Beenhouwer Frank uit CRU Gent.

Het is 19 uur … Morgen starten met een propere lei  

Zo, de dag zit er bijna op. We hebben ondertussen een duidelijk overzicht op de bestellingen voor morgen en doen reeds de nodige voorbereidingen. Daarna is het tijd om zowel het atelier als de verkoop ruimte goed af te wassen, te ontsmetten en te schrobben. Morgen kunnen we opnieuw starten met een propere lei!