Hazelnoten uit Piëmonte, verkrijgbaar bj versmarkt CRU.

Als je ze geproefd hebt, wil je niets anders meer: de geroosterde hazelnoten uit Piëmonte zijn een smaakbom in je mond.   

De hazelnoten zijn afkomstig van een kleinschalig familiebedrijf uit de Noord-Italiaanse regio Piëmonte die alles in eigen handen heeft: van de gronden waarop de hazelaren staan, de pluk tot de verpakking. Enkel zo zijn we zeker van kwaliteit doorheen de volledige ketting.

De hazelnoten dragen het IGP-label: dat label garandeert de herkomst en de strenge kwaliteitseisen van de noten. Het is een typisch product van de streek. De officiële naam luidt “Nocciola Piëmonte I.G.P”.

Deze hazelnoten onderscheiden zich van gewone hazelnoten door onder andere hun teeltwijze. De hazelnootbomen hebben bijvoorbeeld meer ruimte, waardoor ze meer zonlicht krijgen en voldoende wind. Daarnaast is de keuze voor de variëteit ook belangrijk: de hazelnootvariëteit die in de regio geteeld wordt, is Tonda Gentile, een van de meest smaakvolle variëteiten. Door het ideale klimaat van de streek zijn er buiten de jaarlijkse grondige snoei zo goed als geen menselijke ingrepen nodig. Het resultaat zijn hazelnoten met extra veel smaak, die door het roosteren nog eens aan aroma winnen.

Piëmonte hazelnoten kan je serveren als aperitief en zijn ook super om een gerechtje af te werken. Hak een handje noten grof en combineer bijvoorbeeld met een salade van geitenkaas en gegrilde perzik of nectarine. Of gebruik in granola, als afwerking op je yoghurt of ijs, in gebak. Of in combinatie met een stukje jong rundvlees.

Ontdek ook de gekarameliseerde Piemonte hazelnoten van Jitsk met een laagje melkchocolade of een laagje zeezout met pure chocolade. En ook de chocoladepasta van Jitsk bevat gekarameliseerde Piemonte hazelnoten…

Voeg Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g toe aan favorieten
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g 200 gr 890/stuk € 44,50 / kg
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g