Rozen van bij versmarkt Cru.

Hoe zorg je ervoor dat deze rozen nog langer meegaan?
Hieronder enkele tips.

  1. Snij de steel schuin af.
    Rozen hebben grote stengels.
    Als je de steel recht afsnijdt raakt de onderkant van de steel de vaas en kan de roos moeilijk water opnemen.
    Als je de stengel schuin afsnijdt kan de roos veel meer water opnemen. Het is heel belangrijk dat je hiervoor een schoon en scherp mes gebruikt.   
     
  2. Gebruik de snijbloemvoeding die aan de bloem hangt.
    Als een bloem voeding nodig heeft dan krijg je bij CRU een zakje snijbloemvoeding mee.
    TIP: als er geen extra voeding wordt, meegegeven wilt dit zeggen dat de bloem het ook niet nodig heeft.
    Het is dus niet de bedoeling dat je nog extra voeding gaat toedienen want dit kan een averechts effect hebben.   
     
  3. Verwijder de onderste bladeren zodat deze zeker niet in het water hangen.
    De bladeren beginnen te rotten en dit zorgt voor bacteriën in het water.
    De bloemen gaan de helft minder lang mee als de bladeren in het water hangen.   
     
  4. Hou je rozen weg van de fruitschaal, tocht en direct zonlicht.
    Fruit en andere bloemen zetten etheengassen af.
    Deze gassen versnellen de bloei van de planten en zorgen er dus ook voor dat je bloemen sneller gaan rotten.
    Je rozen in de directe zon zetten zorgt ervoor dat de rozen sneller gaan verwelken.
    Rozen zijn ook heel gevoelig aan tocht.
    Als ze te lang in de tocht staan gaan ze naar beneden hangen.   
     
  5. Wanneer er nog ongeveer 1/3e van het water over is, vul je de vaas aan met water en snijbloemenvoeding.
    Zo krijgt de bloem regelmatig proper water en blijven ze langer goed.   
     

Geniet nog lang van je rozen en van elkaar!