Iers rundvlees: Hereford.

Dit sterk runderras graast in hun natuurlijke biotoop: op de flanken van de Ierse heuvels. Hoe hoger de grasvelden gelegen zijn, hoe ijler en zuiverder de lucht. Bovendien groeien er op die hoogte ook veel verschillende kruidachtige gewassen en dat resulteert in een krachtige smaak van het vlees. Wist je dat veel kruiden zelfs een geneeskrachtige werking hebben? Hoe meer de runderen daarvan eten, hoe sterker hun immuunsysteem wordt.

Hereford is een roodwit gekleurd vleesras uit Ierland, zeer gespierd en gekend om de diepte en inhoud in de smaak. De Hereford is bovendien een bijzonder sterk ras: de dieren grazen in Ierland het hele jaar buiten. In tegenstelling tot veel hedendaagse runderrassen kalven ze gemakkelijk: in Canada kalven de Herefords zelfs bij meer dan 20 graden onder nul buiten in de sneeuw, zonder dat dit problemen geeft voor moeder of kalf.

Het vlees is fijn van draad waardoor het erg mals is en het heeft een lichte marmering. Marmering betekent dat er dunne lijntjes vet door het vlees lopen (intramusculair vet). Tijdens het bakken smelt de marmering en geeft het vet smaak aan het vlees rondom. Het resultaat is extra mals en sappig vlees.

Voeg Hereford Lende toe aan favorieten
Hereford Lende
Hereford Lende ± 500 gr 4350/kg € 43,50 / kg
Hereford Lende
Voeg Hereford côte à l'os toe aan favorieten
Hereford côte à l'os
Hereford côte à l'os ± 1.0 kg 4150/kg € 41,50 / kg
Hereford côte à l'os
Voeg Hereford Rib Eye (Skin-pack) toe aan favorieten
Hereford Rib Eye (Skin-pack)
Hereford Rib Eye (Skin-pack) ± 300 gr 4950/kg € 49,50 / kg
Hereford Rib Eye (Skin-pack)
Voeg Hereford Dunne lende (Skin-pack) toe aan favorieten
Hereford Dunne lende (Skin-pack)
Hereford Dunne lende (Skin-pack) ± 300 gr 4950/kg € 49,50 / kg
Hereford Dunne lende (Skin-pack)
Voeg Hereford entrecôte toe aan favorieten
Hereford entrecôte
Hereford entrecôte ± 1.0 kg 4250/kg € 42,50 / kg
Hereford entrecôte