Bij ons kan je verschillende soorten kreeft vinden.
De Canadese, de Europese en de Oosterschelde kreeft, uiteraard afhankelijk van de visvangst van de dag.
Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze drie soorten?

Canadese kreeft
  • Zeer gereglementeerde vangst
  • Zachtere schaal - kortere kooktijd
  • Veel groter kreeftenbestand
  • Groene tot bruine kleur
  • Heel het jaar door beschikbaar
Europese kreeft
  • Kenmerkend door de blauw/zwarte kleur
  • Diepe, zeer verfijnde smaak
  • Erg mals
  • Hardere schaal - iets langere kooktijd
  • Beperkte aanvoer
  • Wordt doorheen het jaar afgewisseld met de Oosterschelde kreeft
Oosterschelde kreeft
  • Kreeften die zich in de Oosterschelde hebben genesteld.
  • Zelfde smaak als de Europese kreeft
  • Visseizoen start de laatste donderdag van maart tot 15 juli
  • Donkere blauw/zwarte kleur
  • Seizoensgebonden en wordt op een duurzame wijze gevangen