Meer dan 100 jaar geleden startte Louis van Camp een bedrijfje op met een techniek die in bijna elk Vlaams gezin gangbaar was: het inleggen van groenten op azijn. “Huisvrouwen die een centje wilden bijverdienen, kwamen helpen met het schillen en schoonmaken van de groenten”, vertelt Pieter, die samen met eigenaar Ben de dagelijkse organisatie op zich neemt.  

Met de stukjes groenten die niet in de potten pasten, besloot Louis pickles te maken. In Engeland had hij de English pickles leren kennen en hij ontwikkelde al gauw zijn eigen recept. Omdat je voor pickles mosterd nodig hebt, besloot hij die ook zelf te gaan maken. En zo zijn de eerste Belgian pickles ontstaan.

Vandaag wordt de mosterd bij Camp’s nog op traditionele wijze gemaakt. “We maken gebruik van de zwaartekracht”, legt Pieter uit. “In elke fase stort het mosterdzaad naar beneden. Eerst blazen we de mosterdzaadjes in een silo, vervolgens mengen we het zaad met water, natuurazijn, zeezout en kruiden. Tot slot zakt alles naar de molen waar het gemalen wordt. Op deze manier hebben we minder energie nodig om mosterd te maken.”

Met de mosterd gaat Camp’s dan aan de slag om pickles te maken. De ‘Belgian pickles à la CRU’    worden gemaakt met bloemkolen, zilveruitjes en augurken geteeld door onze eigen partners. “Als de groenten op het veld klaar zijn om te oogsten, geeft CRU ons een seintje en worden de groenten bij ons geleverd”, vervolgt Pieter. “Dan kuisen, schillen en snijden we de groenten met de hand en zetten we ze in een bokaal met onder meer water, natuurazijn, mosterd en kurkuma. Dat laatste kruid zorgt ook voor de mooie gele kleur van de pickles.”

Doordat Camp ’s de CRU-groenten inmaakt met azijn, een natuurlijk bewaarmiddel, behouden ze hun volle smaak en blijven ze lekker krokant.

Voeg Pickles CRU toe aan favorieten
Pickles CRU
Pickles CRU 555 gr 820/stuk € 14,77 / kg
Pickles CRU
Voeg Sterke Mosterd CRU 210 ml toe aan favorieten
Sterke Mosterd CRU 210 ml
Sterke Mosterd CRU 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Sterke Mosterd CRU 210 ml
Voeg Mosterd op traditionele wijze 210 ml toe aan favorieten
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Mosterd op traditionele wijze 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Mosterd op traditionele wijze 210 ml