Op het Eolische eiland Salina, in de buurt van Sicilië, teelt Nino Caravaglio kappertjes. Een kappertje is eigenlijk de knop van de kapperplant. De knoppen worden met de hand geplukt op het koelste moment van de dag.   

Pas geoogst proeft het kappertje heel bitter, daarom worden ze eerst gedurende een maand gezouten. 20% van het gewicht van de geoogste kappertjes wordt in zout toegevoegd. Dan worden de kleinste kappertjes geselecteerd; deze zijn krokanter en intenser van smaak.

Spoel de kappertjes voor gebruik onder stromend water en dep ze goed droog om zo het zout weg te spoelen. Daarna kan je ze best even grof hakken zodat alle aroma’s vrijkomen. De kappertjes kan je zowel in rauwe als in gekookte bereidingen gebruiken.

Voeg Kappertjes- Capperi di Salina toe aan favorieten
Kappertjes- Capperi di Salina
Kappertjes- Capperi di Salina 150 gr 590/stuk € 39,33 / kg
Kappertjes- Capperi di Salina