Maak kennis met de vrije uitloopeieren van onze CRU-partner “Heidi’s hoeve-eieren”. De kippen scharrelen overdag vrolijk rond en hun eitjes komen kakelvers aan op onze markt.  

Het familiebedrijf van CRU-partners Nick en Heidi ligt in Pittem, in hartje West-Vlaanderen. Nick heeft in 1996 het bedrijf overgenomen van zijn vader en samen met zijn vrouw Heidi sorteert hij nu elke dag kakelverse eitjes. ’s Ochtends in het nest, de volgende dag bij CRU!

Vanaf de leeftijd van 20 weken, beginnen de hennen eieren te leggen. De eerste eitjes zijn nog klein, maar naarmate ze ouder worden leggen ze eieren van rond de 65 gram.

Nick en Heidi vinden het belangrijk dat de kippen elke dag hun natuurlijk gedrag kunnen beleven: kakelen, scharrelen, een stofbad nemen, rondfladderen. Tussen 10 u en zonsondergang kunnen ze buiten vrij rondlopen. ’s Morgens zoeken de kippen een plaatsje om rustig hun eitje te leggen en daarna spreiden ze hun vleugels in het groene gras van de aanliggende weide.

Ook de voeding van de kip is erg belangrijk: een kip die dagelijks enkele kilometers rondhuppelt, heeft namelijk heel wat extra energie nodig. De grote hoeveelheid maïs in hun voer geeft hen die nodige energie en zorgt eveneens voor eieren met een diep oranje dooier met een stevig eiwit.

Eenmaal de eitjes gelegd zijn, worden ze dezelfde dag rechtstreeks vanuit de stallen gesorteerd. De korte keten zorgt voor kakelverse eitjes op onze CRU-markt! Op elk ei vind je bovendien de ei-code: het eerste cijfer 1 betekent dat het gaat over eieren van kippen met vrije buitenloop.

 

 Enkele eiweetjes van Nick en Heidi:  

  • Je kan de versheid van een ei makkelijk testen met een glas water: een vers ei zakt meteen naar de bodem, wanneer het ei blijft drijven is het niet meer vers.   
  • Bewaar een ei altijd met de punt naar beneden, zo blijft het langer vers. Aan de bolle kant zit namelijk de luchtkamer, en als die naar boven wordt gericht blijft de dooier op zijn plaats en bewaart het ei beter.   
  • Bewaar een vers ei op een koele plaats en vermijd temperatuurschommelingen.   

Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Hoeve-eieren Medium 12 stuks toe aan favorieten
Hoeve-eieren Medium 12 stuks
Hoeve-eieren Medium 12 stuks 620/stuk
Hoeve-eieren Medium 12 stuks