Aan de Ligurische kust in het kleine dorpje Gazzo d'Arroscia, op 700m boven de zeespiegel, woont partner Marco Ferrari. Marco heeft er het familiebedrijfje La Baita, dat nog werd opgericht door zijn over-overgrootouders. Op onze markt vind je tapenade van Taggiasca-olijven, pesto en zongedroogde tomaten van Marco! 

Op het domein van Marco groeien wel 3000 Taggiasca olijfbomen. In zijn tuin cultiveert hij ook nog eens basilicum, tomaten en nog veel meer. Hij gelooft sterk in de kracht van de natuur en om zijn planten te verzorgen, gebruikt hij water uit een natuurlijke bron in de bergen. Oogsten doet Marco met de hand en op het juiste moment: zo kan hij tot in detail de kwaliteit en rijpheid opvolgen.

Eenmaal de rijpe tomaten geplukt zijn, laat hij ze vijf uur drogen in volle zon. Daarna worden ze samen met zonnebloemolie en een heel klein beetje azijn in bokalen gedaan. Zonnebloemolie zorgt ervoor dat de smaak van de tomaatjes mooi tot zijn recht komt en het beetje azijn is een natuurlijke bewaringstechniek. Puur natuur dus, zonder kruiden of andere toevoegingen.

Zongedroogde tomaten zijn heerlijk in pasta, om (ook tijdens de winter) bruschetta te maken, in een salade, in combinatie met ovengebakken zalm, in een quiche, enzovoort.

Zijn basilicum verwerkt hij samen met zijn eigen extra vierge olijfolie, Parmigiano Reggiano, look van Vessalico, pijnboompitten en een snuifje zout tot een overheerlijke pesto.

Tip: kook pasta van Paolo Petrilli beetgaar en meng met enkele eetlepels pesto, een handje grofgesneden zongedroogde tomaten over. Verkruimel er wat gerijpte ricotta (barilotto) over en voeg eventueel wat zwarte olijven toe. Kruid met peper en zout.    

Voeg Zongedroogde tomaten 190g toe aan favorieten
Zongedroogde tomaten 190g
Zongedroogde tomaten 190g 190 gr 840/stuk € 44,21 / kg
Zongedroogde tomaten 190g
Voeg Pesto La Baita 170g toe aan favorieten
Pesto La Baita 170g
Pesto La Baita 170g 170 gr 850/stuk € 50,00 / kg
Pesto La Baita 170g