5 herfsttips met Italiaanse zomerkazen

Mozzarella di bufala, ‘regina italiana’… Italianen zijn trots op hun traditionele buffelmozzarella, en terecht. Ze noemen deze verse kaas dan ook graag de ‘koningin van Italië’. Ook de - minder bekende - broertjes van mozzarella zijn meer dan de moeite waard: burratina, stracciatella, (gerijpte) ricotta en bocconcini.

Inspiratie met Italiaanse kazen voor in de herfst.

Enkele tips om ook na het tomatenseizoen te genieten
van deze kazen:

  1. Snij venkel in carpaccio, dresseer op een bord en werk af met burratina.
     
  2. Werk een ‘toast champignon’ af met frisse stracciatella en wat olijfolie.
     
  3. Rooster sneetjes baguette, beleg met een fijn sneetje mozzarella en werk af met een ansjovis en een salsa van olijfolie en groene kruiden.
     
  4. Marineer bocconcini in een pot met olijfolie, groene kruiden en andere smaakmakers naar wens.
    (Ideaal om te verwerken in salades).
     
  5. Maak een tartaar met de tomaten van Paolo Petrilli en werk af met stracciatella.