Appel-venkelsalade met boerenpaté

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 theelepels citroensap    
  • 3 groene selderstengels    
  • 2 venkels    
  • 1 appel    
  • 4 sneetjes boerenpaté    
  • 3 eetlepels olijfolie    
  • Mespuntje rietsuiker    
  • 2,5 theelepel azijn    

Aan de slag: 

  1. Mix de olijfolie, azijn, rietsuiker en citroensap tot een dressing.
    Kruid naar smaak met peper en zout.        
     
  2. Haal het hart uit de venkels en snij ze fijn.
    Snij ook de selder en appel fijn.    
     
  3. Meng alle ingrediënten samen met de dressing tot een mooie salade.    
     
  4. Dresseer de salade op het bord en leg er een sneetje boerenpaté naast.
    Serveer met baguette of geroosterd CRU-brood    

Ingrediënten

Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Groene selder toe aan favorieten
Groene selder
Groene selder 1500 gr 340/stuk € 2,27 / kg
Groene selder
Voeg Venkel toe aan favorieten
Venkel
Venkel ± 360 gr 520/kg € 5,20 / kg
Venkel
Voeg Boerenpastei toe aan favorieten
Boerenpastei
Boerenpastei 2320/kg € 23,20 / kg
Boerenpastei
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 2850/stuk € 28,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l