Asperges met geitenkaas, spinazie en hazelnoot

Recept: asperges met geitenkaas, spinazie en hazelnoot.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 16 geschilde witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1/2e teentje look
  • Griekse Ladopetra-olijfolie extra virgin
  • 200 g spinazie, gewassen
  • 1 Aurélie geitenkaas van Karditsel
  • Handje Piemonte hazelnoten

Aan de slag:

  1. Snij de asperges in drie.
     
  2. Stoof in een scheutje Griekse Ladopetra-olijfolie extra virgin een sjalotje en half teentje look aan.
     
  3. Bak de asperges en voeg na enkele minuten de spinazie toe. Laat de asperges nog even verder garen in het kookvocht.
     
  4. Dresseer de asperges en spinazie op het bord en verkruimel over elk bord 1/4e van geitenkaas Aurélie.
     
  5. Werk af met grof gehakte Piemonte-hazelnoten.