Recept: Belgische mosselen met Think Tomato Basilicum

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kg mosselen
  • 2 bokalen Think Tomato basilicum
  • 1 à 2 venkels
  • 2 dl droge witte wijn 
  • Bladpeterselie 
  • Tarwe Cru-brood
  • Olijfolie Ladopetra
  • Peper & zout

Aan de slag:

  1. Laat de mosselen even weken in gezouten water.
     
  2. Was en snij de venkel in schijfjes. 
     
  3. Stoof de venkel in een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.
     
  4. Giet de mosselen af, laat even uitlekken. 
     
  5. Voeg de mosselen toe aan de gestoofde venkel.
     
  6. Blus met de witte wijn.
     
  7. Laat het geheel 3 minuten sudderen op een middelmatig vuur, roer regelmatig om.
     
  8. Voeg de potten Think Tomato toe. 
     
  9. Sluit het deksel en laat sudderen gedurende 5 minuten, tot de mosselen mooi open zijn gegaan. 
     

Serveer met brood en werk af met bladpeterselie naar keuze.  

Ingrediënten

Voeg Venkel toe aan favorieten
Venkel
Venkel ± 360 gr 520/kg € 5,20 / kg
Venkel
Voeg Chignin blanc AOP Savoie Girard-Madoux toe aan favorieten
Chignin blanc AOP Savoie Girard-Madoux
Chignin blanc AOP Savoie Girard-Madoux 750 ml 1580/fles € 21,07 / l
Chignin blanc AOP Savoie Girard-Madoux
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Tarwe CRU toe aan favorieten
Tarwe CRU
Tarwe CRU 700 gr 460/stuk € 6,57 / kg
Tarwe CRU
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland