Botersaus met hoeveboter van Sioen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 10 sjalotten
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl witte wijnazijn (uit eigen voorraadkast)
  • 2 eetl. Baliehof-room
  • 500 g koude, gezouten Sioen-hoeveboter
  • Peper van de molen

Aan de slag: 

  1. Snij de sjalotten in fijne brunoise.
    Doe ze samen met de witte wijn en de azijn in een kleine kookpot.
    Kruid met peper.
     
  2. Plaats de pot op een zacht vuurtje. Laat de wijn en azijn rustig inkoken. 
     
  3. Snij ondertussen de koude hoeveboter in blokjes.
     
  4. Eens de wijn en azijn bijna volledig uitgekookt zijn, voeg je de room toe. Laat kort inkoken.
     
  5. Haal de pan van het vuur en voeg stelselmatig de koude boter toe.
    Laat zachtjes smelten, laat zeker niet meer koken.
     
  6. Kruid bij indien nodig.

 

Smakelijk!