Ingrediënten voor 4 personen:

  • 10 sjalotten
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl witte wijnazijn (uit eigen voorraadkast)
  • 2 eetl. Baliehof-room
  • 500 g koude, gezouten Sioen-hoeveboter
  • Peper van de molen

Aan de slag: 

  1. Snij de sjalotten in fijne brunoise.
    Doe ze samen met de witte wijn en de azijn in een kleine kookpot.
    Kruid met peper.
     
  2. Plaats de pot op een zacht vuurtje. Laat de wijn en azijn rustig inkoken. 
     
  3. Snij ondertussen de koude hoeveboter in blokjes.
     
  4. Eens de wijn en azijn bijna volledig uitgekookt zijn, voeg je de room toe. Laat kort inkoken.
     
  5. Haal de pan van het vuur en voeg stelselmatig de koude boter toe.
    Laat zachtjes smelten, laat zeker niet meer koken.
     
  6. Kruid bij indien nodig.

 

Smakelijk!

Ingrediënten

Voeg Sjalot toe aan favorieten
Sjalot
Sjalot ± 20 gr 560/kg € 5,60 / kg
Sjalot
Voeg Room 250 ml toe aan favorieten
Room 250 ml
Room 250 ml 250 ml 250/stuk € 10,00 / l
Room 250 ml
Voeg Gezouten hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Gezouten hoeveboter 250 g
Gezouten hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Gezouten hoeveboter 250 g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g