Carpaccio van appel en ovengebakken rode biet

Ovengebakken rode biet

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • Ovengebakken rode biet
  • Appel
  • Rode ui
  • CRU fire mix
  • Olijfolie (bv. Ladopetra)
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Hazelnoten uit Piemonte
  • Optioneel: feta

 

 

Aan de slag: 

  1. Haal de schil van de rode biet en snij in flinterdunne plakjes. Schik ze dakpansgewijs op een bord.
     
  2. Snij de appel in fijne maantjes, de rode ui in halve ringen en hak de hazelnoten grof.
     
  3. Maak een salade van de jonge slascheuten (fire mix), de rode ui, de appel en de hazelnoten.
     
  4. Werk de salade af met de gehakte hazelnoten, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
     
  5. Dresseer de salade op carpaccio van rode biet.
     
  6. Voor de kaasliefhebbers: verkruimel feta over de carpaccio.