Cote à l’os met gegrilde groenten en aardappelen

Cote à l’os met gegrilde groenten en aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 stukken côte à l’os (van elk ongeveer 400 g)
  • 1 kg aardappelen
  • Seizoensgroenten zoals venkel, courgette, bloemkool, radijzen…
  • 2 ajuin
  • Arbequina-olijfolie
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Verse rozemarijn en tijm

Aan de slag:

  1. Bestrijk de côte à l’os met Spaanse Arbequina-olijfolie en kruid met fleur de sel, zwarte Sarawak peper en wat fijngesneden verse rozemarijn en tijm. Laat een uurtje of 2 intrekken.
     
  2. Schroei de côte à l’os langs beide zijden dicht op de barbecue en laat rustig verder garen aan de zijkant van de gril.
     
  3. Kook de aardappelen en laat afkoelen.
     
  4. Snij de gekookte aardappelen en verschillende seizoensgroenten en ajuin in grove stukken. Meng met Spaanse Arbequina-olijfolie, fleur de sel, zwarte peper en verse kruiden en gaar in een bakje op de barbecue (kan ook in de pan of oven).

 

Om te drinken: Tasmorcan, Barbera d'Asti