Dorade in zoutkorst met groene asperges en linzen

Recept: dorade in zoutkorst met groene asperges en linzen.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 dorades met zoutkorst 
  • 16 groene asperges 
  • 250g champignons ‘lentemix’ 
  • Rode ui 
  • 200g Trinity farm linzen 
  • 2 handjes Piemonte hazelnoten 
  • Griekse Ladopetra olijfolie extra virgin 
  • 4 takjes bladpeterselie 
  • 4 takjes dille 
  • Zwarte peper 
  • Fleur de sel 

Aan de slag: 

  1. Gaar de vis in een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten.Schakel nadien de oven uit en laat de vis nog 10 minuten nagaren. 
     
  2. Spoel de linzen en kook ze in licht gezouten water. 
     
  3. Snij de asperges in stukjes en blancheer 4 minuten. 
     
  4. Bak de asperges met de champignons in olijfolie en kruid af met peper en zout. 
     
  5. Rooster de hazelnoten en hak ze vervolgens grof. 
     
  6. Meng de linzen met olijfolie en voeg de gesnipperde rode ui, hazelnoten, asperges en champignons aan toe en meng voorzichtig. Kruid met peper en fleur de sel. 
     
  7. Snijd de zoutkorst open en haal de vis eruit. Dresseer de vis samen met de linzensalade op de borden en werk af met dille en peterselie.