Feestelijke risotto met kreeft

Recept: feestelijke risotto met kreeft.

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  2 voorgegaarde kreeften (1/2 pp.)
  •  400 g Acquerello-risottorijst
  •  700 g bisque van kreeft
  •  3 eetl. Corbara-kerstomaatjes
  •  1 venkel (optioneel)
  •  1 grote sjalot
  •  1 à 2 eetl. zure room
  •  Klontje hoeveboter
  •  Peper en zout
  •  Handje bladpeterselie ter afwerking

Aan de slag:

  1. Snij de sjalot en venkel fijn en stoof aan in boter tot beide glazig zijn.
     
  2. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
     
  3. Blus de rijst met een deel van de bisque en voeg nadien stelselmatig de overige bisque en water toe en roer regelmatig.
     
  4. Als de rijst bijna gaar is, voeg je de Corbara-kerstomaatjes toe met een beetje tomatenvocht.
     
  5. Verwarm intussen de kreeft kort in de oven (180 °C) met een klontje boter op iedere helft. Is de boter gesmolten, dan is je kreeft klaar.
     
  6. Roer op het einde de zure room door de rijst en kruid naar smaak met peper en zout.
     
  7. Presenteer de risotto feestelijk op een bord met de halve kreeft en werk af met een takje bladpeterselie.