Frittata

Recept: frittata.

Ingrediënten voor 1 pan: 

  • 6 eitjes 
  • 100 g gemalen Parmigiano Reggiano of Grana Padano 
  • 400 g warmoes of spinazie 
  • 1 teentje look 
  • zwarte peper 
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Was de warmoes of spinazie, snij in stukken en snij ook het teentje look fijn.
    Stoof beide aan in olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel.
    Laat de groenten voldoende lang stoven zodat het vocht zoveel mogelijk verdampt is.
     
  2. Klop ondertussen de eitjes los en meng er de gemalen kaas door.
    Kruid alsook naar smaak met peper.
     
  3. Zijn de groenten gaar, overgiet met het ei-kaasmengsel en zet op een lager vuur.
     
  4. Laat de frittata gaar worden langs een kant en draai nadien om in de pan of laat rustig verdergaren in de oven.
     
  5. Serveer naar keuze warm of koud en snij in kleinere porties.