Gegrilde tarbot met risotto en paddenstoelen

Recept: gegrilde tarbot met risotto en paddenstoelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 tarbot filets (1 filet per persoon) 
  • 400 g Acquerello Rijst- riso carnaroli 
  • 100 g Parmigiano Reggiano 
  • 500 g paddenstoelenmix 
  • 1 bussel krulpeterselie of platte peterselie 
  • 1 L Belfond-groentenfond 
  • 80 g hoeveboter 
  • Ladopetra-olijfolie 
  • 1 sjalot 
  • 2 tenen look 
  • Peper en zout 

Aan de slag: 

  1. Snij de sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie tot deze glanzend is. 
     
  2. Voeg de risottorijst toe en laat kort meestoven. Meng er stelselmatig groentenfond door en dit tot de risotto gaar is. 
     
  3. Bak in een aparte pan de paddenstoelenmix en de look in boter en kruid met peper en zout. 
     
  4. Bak ondertussen de tarbotfilets aan in boter en kruid met peper en zout. Geraak je met een fijn mesje gemakkelijk en zonder weerstand door de vis? Dan is hij gaar. 
     
  5. Voeg tenslotte de aangestoofde paddenstoelen en de Parmigiano toe aan de risotto. 
     
  6. Presenteer op een bord het stuk tarbot met erbij de risotto, afgewerkt met gehakte krulpeterselie.